Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Avrupa’nın gözde kayak merkezi Bansko

Avrupa’nın gözde kayak merkezi Bansko

Avrupa’nın gözde kayak merkezi Bansko

Bansko son yıllarda en sık tercih edilen kayak merkezlerinin arasında yer almaktadır. Sunduğu muhteşem kış tatil olanaklarıyla turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.

Bansko’ya giderseniz yalnızca kayak değil, SPA, masaj ve kapalı termal havuzların da keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Ulaşım kolay

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya 3 saat uzaklıkta bulunan Bansko, kolay ulaşımı sayesinde de yüksek bir popülariteye ulaştı. Türkiye’den Sofya’ya direk uçuşların bulunması da tercih sebepleri arasındadır.

Birçok Türk kış tatillerini Bansko’da geçirmektedir.

Siz de kışın keyfini çıkarmak istiyorsanız, Bansko’da harika bir kış tatili sizleri bekliyor olacaktır.

Turizm şehri Bansko

Bansko yalnızca kış tatili için değil, her mevsim de gezmek için de çok güzel bir şehirdir. Gece hayatı kadar, sokakları da renklidir ve birçok tarihi yapıyı da içerisinde barındırır. Antika kaldırım taşlı dar sokakları 150 yıllık saat kulesi ile UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Şunu belirtmek gerek ki; Avrupa’da bulunan diğer ülkelerin hiç birinde bu denli kapsamlı ve hesaplı bir kış tatili geçirme fırsatınız olmayacaktır. Bansko uzun pistleri ve geniş aktivite olanaklarıyla kış olimpiyatlarına da ev sahipliği yapmıştır.

Kayak aktivitelerinin yanında çevredeki ormanlarda trekking de yapabilirsiniz. Dolayısıyla Banso’da sadece kışın değil, her mevsim eğlenme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Bansko Kayak Pisti

Bansko Kayak Merkezi’nde yer alan kayak pistleri 70 kilometre uzunluğunda olmaktadır.

Eğer kayakta yeni başlayanlardansanız hiç endişe etmenize gerek yok. Burada herkesin beklentilerini karşılayacak şekilde pistler ve ekipmanlar bulunmaktadır.

Gondol yardımıyla Kayak pistlerine ulaşmadan önce Bansko Ski Pass almanız gerekmektedir.

Bu önemli bilgiyi de unutmayalım: Bansko Ski Pass ücretleri gondol fiyatına dahil değildir.

Bansko Ski Pass’in, kayak yapmak isteğiniz süreye bağlı olarak yarım günlük, 1 günlük, 1 haftalık şeklinde alabilirsiniz.

Kayak pistlerine birlikte göz atalım …

Chalin Valog: Gondola bindikten 15 dakika sonra 2 kayak pistine sahip olan Chalin Valog bölgesine ulaşabilirsiniz. Dilerseniz önce gondolun keyfini çıkarıp bitiş noktasından kayarak buraya gelebilirsiniz.

Banderashka Pollyanna: Burası restoran ve kafeleri ile dikkatleri üzerine çekmektedir ve bu bölgede 7 km büyüklüğünde bir kayak pisti yer alır. Muhteşem bir manzara eşliğinde huzur bulabilir, dilerseniz fotoğraflarda çekebilirsiniz.

Tomba: Tomba, Avrupa’nın en iyi kayak pistleri arasındadır ve 2012 Erkekler Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştır.

Shiligarnika: Burdaki kayak pistlerinin zorluk derecesi ortadır. Kayak yerine restoran veya cafeleri tercih etmek isterseniz, doğru adres burası.

Plato: Eğer profesyonel bir kayakçıysanız; burası tam size göre. En yüksek kayak pistleri Plato bölgesinde yer almaktadır.

Genel olarak Bansko’da bulunan kayak pistleri 900 metreden başlayan 2.650 metre yükseliğine sahiptir ve herkese hitap etmektedir.

Bansko’da eğlenceli bir tatil geçirebilmek için profesyonel olarak kayak yapmanız gerekmez. Eğer kayağı yeni öğrenmek isterseniz, burada uygun fiyatlı eğitim programlarına katılabilirsiniz.

Bansko Otel Spa

Bansko’da konaklamayı düşünürseniz, üst kalite bir hizmetle karşılaşacağınızın garantisini verebiliriz. Kayak pistlerine ulaşım konusunda hiç sorun yaşamazsınız. Teleferiğe kadar ulaşım sağlayan servis araçları mevcut v Sofya ve Selanik havalimanlarından karşılama hizmeti de bulunmaktadır.

Ayrıca Bansko’nun otellerinde bulunan uzak doğru terapisi barındıran spa olanakları da oldukça cezbecididir.

Otellerde gönül rahatlığıyla konaklayabilirsiniz, sizleri rahat ettirmek için tüm olanaklar mevcuttur.

Bansko otellerinde yiyecek konusunda da tereddüt etmenize gerek yoktur. Açık büfelerde Bulgar mutfağının yanında Alman ve Bavyera mutfağından çeşitli lezzetler de bulabilirsiniz.

Teleferiklere doğrudan ulaşmak isterseniz, otellerde bir ek ücret ödeyerek özel pasolar mevcuttur. Bu sayede bilet sırası beklemeden otelden biletinizi temin edebilirsiniz.

Bansko otelleri ve Bansko kayak pistleri iki ayrı bölge olmaktadır. Bansko Kayak Merkezi’nde kayak pistlerine ulaşmak için Gondola yakın konumda bulunan otelleri tercih etmenizi öneriyoruz.

Eğer gondola uzak bir otelde konaklarsanız shuttle servis ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hayal ettiğiniz kış tatili sizi bekliyor

Bansko’da kayaktan- yeme içmeye ve eğlenceye kadar çeşitli olanaklar bulunuyor. Burada farklı tatları ve yöresel lezzetleri de deneme imkânı bulabilirsiniz.

Kayak keyfi dışında Bansko’da adeta bir lezzet festivalindeymişsiniz gibi hissedebilirsiniz.

Unutamayacağınız bir kış tatili için Bansko’yu tercih edebilirsiniz.

Bansko hakkında bilmek istediğiniz ve merak ettiğiniz her şeyi Balkan Travel deneyimli kadromuza ulaşarak öğrenebilirsiniz.

İyi tatiller…

Bu yazıyı paylaş