Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan’da tatil imkanı

Bulgaristan’da tatil imkanı

Bulgaristan’da tatil imkanı

Bulgaristan, kış sezonunda kayak severler yaz sezonunda da deniz, kum ve güneş sevenler için vazgeçilmez bir ülkedir.

Türkiye’den birçok kişi hem yakın hem de ekonomik olması nedeniyle tatil dönemlerinde Bulgaristan’a gidiyor. Bulgaristan’ın tarihi geçmişine yolculuk yapmak, yaz mevsiminde denize kış mevsiminde de kayağa gitmek mümkün. Ayrıca Tükiye Bulgaristan arasında ulaşım sıkıntısı da söz konusu değil. İstanbul-Bulgaristan arasını araçla yaklaşık 5 saat sürüyor. Uçak, otobüs ya da trenle ulaşım da söz konusu.

Deniz başkenti Varna

Şehrin başlıca tatil yerleri arasında Sunny Beach, Varna ve Sofya sıralanabilir. Sunny Beach, geleneksel Bulgar kasabalarından farklı bir konumda olan tatil beldesidir. Eğlence hayatı, muhteşem denizi ve uygun konaklamalı tesisleriyle yaz tatili yapmak için oldukça uygun bir yerdir.

Varna da, Bulgaristan’da ‘deniz başkenti’ olarak adlandırılır. Varna, oldukça renkli ve farklı festivalleriyle dikkat çeker. Bulgaristan’ın merkezinde yer alan ve en büyük şehri olan Sofya ise uzun yıllar boyunca birçok millete ev sahipliği yapmıştır ve kültürel açıdan oldukça zengindir. Şehrin önemli noktalarının birbirine yakın olması gezmeyi hayli kolaylaştırıyor.

Bansko kayakseverlerin ilgi odağı

Bulgaristan’da ayrıca Avrupa’nın sayılı kayak merkezlerinden biri olan Bansko bulunuyor. Bansko, bir dağ köyü ve aynı zamanda Avrupa’nın kayak merkezlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Birçok turistin kışın kayak yazın da yürüyüş yapmak için geldiği Bansko, özellikle kayak merkezi olması ile son yıllarda Bulgaristan’ın ve kayaksever turistlerin ilgi odağı olmaya başladı. Doğa ile iç içe bir tatil planlayanlar için de Rodop, Pirene, Rila bölgelerini tavsiye edilebilir.

Kısacası Türkiye’ye yakın, ucuz, huzurlu ve eğlenceli bir ülkede tatil yapmak isteyenler için Bulgaristan doğru bir adres.

Bu yazıyı paylaş