Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan’daki üniversitelere yoğun ilgi

Bulgaristan’daki üniversitelere yoğun ilgi

Bulgaristan’daki üniversitelere yoğun ilgi

Son yıllarda Türk öğrenciler için özellikle üniversite eğitiminde Bulgaristan en çok tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Ülkedeki eğitim programlarına ilgi her geçen gün artmaktadır. 

Bulgaristan 2007 yılından itibaren Avrupa Birliği üyesidir. AB üyesi olan bir ülkede okumak öğrenciler için bir avantajdır. Bulgaristan’daki üniversitelerden alınan diplomaların dünya çapında tanınması ve buna bağlı olarak bu okullardan mezun olduktan sonra öğrencilerin saygın bir kariyere sahip olması ülke seçiminde oldukça önemli rol oynamaktadır. 

Bulgaristan’da eğitim görmek için eğitim düzeyinizi belgeleyen bir lise diploması ve lisede görmüş olduğunuz ders notlarına bakılması gerekmektedir. Ardından hayalini kurduğunuz bölümde okuma şansına sahip oluyorsunuz. 

Diplomaların uluslararası geçerliliği var

Bulgaristan üniversiteleri aynı zamanda Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) üyesidir. Yani alınan diplomalar uluslararası geçerliliğe sahiptir ve bu da öğrencilerin için büyük bir avantajdır. Diplomalar dünyada her ülkede kabul görmektedir.
Kısacası öğrenciler mezun olduktan sonra hem Türkiye hem de başka bir ülkede iş arayabilir. Bu anlamda Bulgaristan’da üniversitede eğitim gören öğrencilerin iş bulma konusunda şansları epey yüksektir. Diplomanın dünya çapında geçerliliği mezunlara büyük fayda sağlamaktadır. 

Bulgaristan’daki üniversitelerin alanında deneyimli eğitim kadrosu, teknolojik imkanları, konferans salonları, laboratuvarları uluslararası eğitim olanağı sunmaktadır. Üniversitelerde teknolojide faydalanabilir ve becerilerinizi geliştirme imkanı bulabilirsiniz. 

Bulgaristan üniversiteleri, üniversiteler arası öğrenci transferine imkan tanıyan Avrupa Kredi Transfer Sistemleri’ne (ECTS) de dahildir. Bu sisteme dahil olan üniversiteler öğrencilerine AB eğitim programları, stajlar, ülkede ve yurt dışında bilimsel forumlara katılma olanağı sunmaktadır. Bu tür katkılar da ülkenin eğitim açısından tercih edilmesine neden olmaktadır.

Tercihlerde Sofya, Varna ve Pleven ön planda

Bulgaristan’da üniversite eğitimi almayı düşünen çoğu kişinin en çok tercih ettiği şehirler arasında Sofya, Varna ve Pleven gelmektedir. Özellikle tarihi, kültür çeşitliliği ve mimari güzellikleri ile Sofya öğrencilerin gözdesidir.

Bulgaristan, Türkiye'ye yakın olduğundan ulaşım süresi de oldukça kısadır. Ayrıca ulaşım ücretleri de ekonomiktir. Bu nedenle Türkiye’den Bulgaristan’a okumaya giden öğrenciler sık sık ailelerinin yanına gelebilmektedir. Bulgaristan’ın üniversite eğitimi için en kolay vize alınabilen ülkelerden biri olması da fark yaratmaktadır. Kısacası uluslararası geçerliliği olan bir diploma sahibi olmak, dünya standartlarında üniversitelerde okumak gibi birçok avantajı olan Bulgaristan’da üniversite okuyarak kariyer hayatınıza yön verebilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş