Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan’da yaşam

Bulgaristan’da yaşam

Bulgaristan’da yaşam

Bulgaristan Avrupa’nın Güneydoğusunda yer almaktadır. Komşuları arasında Romanya, Sırbistan, Makedonya, Yunanistan ve Türkiye bulunmaktadır. 

Bulgaristan’ın resmi dili Bulgarca’dır. Ancak Bulgarca dışında Türkçe ve Rusça konuşanlar da bulunmaktadır. Ülkenin para birimi ise Bulgar Levası’dır.

Ülke; kültürü, mimarisi, doğası, uygun yaşam koşulları ile ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle her yıl çok fazla sayıda turist Bulgaristan’a gitmektedir. Bulgaristan aynı zamanda tarihi yapıları, deniz ve doğa turizmi, kayak pistleri ve eğlence yaşamı ile de ön plana çıkmaktadır.

En turistik bölgesi Sofya

Bulgaristan’da Sofya, Plovdiv, Varna, Burgaz ve Plevne en çok ziyaret edilen kentler arasında yer almaktadır. 2007 yılından itibaren Avrupa Birliği üyesi olan ülke, yeme-içme, ulaşım açısından Avrupa ortalamasından daha ucuzdur. Bu durum da ziyaretçilerin Bulgaristan’a büyük ilgi göstermesine neden olmaktadır. 

Özellikle Sofya Avrupa’nın önde gelen kültür kentlerinden biri olarak gösterilmektedir. Sofya ülkenin başkenti ve en turistik bölgesidir. Bu nedenle her yıl binlerce kişi buraya akın etmektedir. Sofya Vitosha Dağı eteklerinde, her tarafı dağlarla çevrili, içinden birkaç küçük nehrin geçtiği bir alandadır. Sofya, tarihi geçmişiyle farklı medeniyetlerin izlerini taşımaktadır. 

Bansko’ya ilgi fazla

Bulgaristan turistlere birbirinden güzel imkanlar sunmaktadır. Kış mevsiminde sportif aktivitelerle oldukça keyifli zaman geçirmek mümkündür.  Bu doğrultuda Bansko, Avrupa’nın en çok bilinen kış sporu merkezlerinden biridir. Bansko, özellikle son yıllarda Türk vatandaşlar tarafından da fazlasıyla tercih edilen bir yer haline gelmiştir. Kaliteli pist ve tesisleriyle Bansko, kayak severlerin beklentilerini karşılamaktadır. Yaz aylarında da ülkedeki birbirinden güzel plajlar turistlerin ilgisini çekmektedir.

Kaşkaval peyniri ve şarap çeşitleri meşhur

Bulgaristan yöresel kaşkaval peyniri ve şarap çeşitleri ile adından fazlasıyla söz ettirmektedir. Bunların yanında kuru et, yöresel sucuk ve pastırma, snezhanka (ceviz ve sarımsaklı yoğurt), bob chorba (fasulye çorbası), chushki byurek (peynir doldurulmuş kızartma biber), kavarma (etli ve sebzeli haşlama), tarator (soğuk yoğurt ve salatalık çorbası) ile sirene (Bulgar beyaz peyniri) de tadına bakılması gereken tatlar arasında yer almaktadır. 

Türkiye’den 1 saatte ulaşmak mümkün

Bulgaristan’a Türkiye’den sadece bir saatlik uçuşla ulaşmak mümkün. Bu nedenle Türkiye’den oldukça fazla ziyaretçi alan Bulgaristan’da oldukça ekonomik fiyatlarla tatil yapılabilmektedir. Ancak Bulgaristan Türkiye’den vize istemektedir. Bu nedenle gitmeden önce vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Bu yazıyı paylaş