Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan Aile / Arkadaş Ziyareti Vizesi

Bulgaristan Aile / Arkadaş Ziyareti Vizesi

Bulgaristan Aile / Arkadaş Ziyareti Vizesi

Bugünkü blog yazımızda Bulgaristan Aile/ Arkadaş Ziyareti Vizesi ile ilgili sizleri aydınlatacağız.

Bulgaristan’da ikamet eden akrabalarınızı veya yakınlarınızı ziyaret etmek istiyorsanız, Bulgaristan Ziyaret Vizesi almanız gerektiğini bilmelisiniz. Söz konusu vize kısa süreli Bulgaristan vizesi kategorisi altında olmaktadır.

Başvurunuzu Bulgaristan Konsolosluğu’nda gerçekleştirebilirsiniz. Buna ek olarak yapacağınız başvuruda Yabancılar Şubesi tarafından onaylanmış davetiye de sunmanız gerekmektedir.

Başvuru için gerekli evraklar

Bulgaristan Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesi’ne başvurmak için gerekli evraklar arasında davet mektubu, seyahat belgesi, mesleksel evraklar, çalışan şirket evrakları, finansal yeterliliği kanıtlayıcı belgeler ve muvafakatname bulunmaktadır.

Başvuru için gerekli belgeler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için Balkan Travel deneyimli kadromuzla iletişime geçebilirsiniz.

Sonuçlanma süresi

Kısa süreli Bulgaristan vize başvuruları yaklaşık 10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre konsoloslukta oluşabilecek olası aksilikler veya resmî tatillere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Söz konusu vizeye başvuruda bulunmak istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken önemli bir husus ise seyahatlerinizden en erken 3 ay ve en geç 15 gün öncesinden başvurmanız gerektiğidir.

Bulgaristan Ziyaret Vizesi başvuru formu

Bulgaristan Ziyaret Vizesi başvurusu için en önemli evraklardan birisi başvuru formu olmaktadır. Başvuru formunuzu eksiksiz ve titiz bir şekilde doldurmanız büyük önem arz etmektedir.

Bu konuda Balkan Travel olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bulgaristan Konsoloslukları görev bölgesi

Bulgaristan vize başvurularınızı yaşadığınız şehirde bulunan temsilcilikten gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Türkiye’deki Bulgaristan temsilcilikleri arasında İstanbul Başkonsolosluğu, Ankara Büyükelçiliği, Edirne Başkonsolosluğu ve Bursa Konsolosluğu bulunmaktadır.

Vize başvurusuna ret cevabı

Vize başvurunuz için gerekli belgeleri eksiksiz bir biçimde hazırlamanız çok önemlidir. Başvurunuzun kabul edilmediği durumlarda tarafınıza bir ret mektubu gönderilir ve ücret iadesi yapılmamaktadır.

Vize başvurunuz kabul edilmemiş olsa dahi bu yeniden başvuru yapamayacağınız anlamına gelmemektedir.

Evraklarınızı yeniden titiz bir şekilde hazırlayıp başvurunuzu tekrarlayabilirsiniz.

Sizlere bu konuda profesyonel destek vermekten çok mutlu oluruz.

Bulgaristan Aile/Arkadaş Ziyaret vize başvuruları hakkında merak ettiğiniz her konuda Balkan Travel deneyimli çalışma arkadaşlarımıza danışabilirsiniz.

Her zaman hizmetinizdeyiz 😊

 

 

Bu yazıyı paylaş