Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan Çalışma Vizesi ve Oturum İzni

Bulgaristan Çalışma Vizesi ve Oturum İzni

Bulgaristan Çalışma Vizesi ve Oturum İzni

Bu blog yazımızda Bulgaristan Çalışma Vizesi ve Oturum İzni konusunu yakından inceleyeceğiz.
Öncelikle Bulgaristan’a çalışmak için gitmeyi düşünüyorsanız, ilk işlemin Bulgaristan tarafından başlatıldığını bilmelisiniz.

Bulgaristan’da çalışmak istediğiniz firmaya bağlı Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çalışma izni çıkartılmak üzere başvuru dosyanız hazırlanır ve başvurunuz yapılabilir.

Yaklaşık 45 günün sonunda çalışma izniyle ilgili sonuç tarafınıza ulaşacaktır.

Çalışma İzni Çıkartılması İçin Gerekli Evraklar

Çalışma izninizin çıkartılması için gerekli evraklar arasında; Çalışma Bakanlığı’ndan onaylanmış Çalışma İzni Talep Dilekçesi, 3 adet fotoğraf, kimlik/pasaport fotokopisi, başvuru tüzel kişi tarafından yapılıyorsa firmanın Bulgaristan Ticaret Odası kaydını kanıtlayan belge, mezuniyet belgesi, yabancı uyrukluların pasaport numarası ve doğum tarihlerini gösteren beyanname, başvuru yapacak olan firmanın Bulgar vatandaşı ve yabancı uyruklu çalışanlarının toplam sayısı, kişinin Türkiye’deki firmasından görev mektubu ve kanunların yerine getirildiğine dair taahhütname bulunmaktadır.

Çalışma izni başvurunuz gerçekleştikten ve izin verildikten sonra, 3 gün içinde ücret yatırılmalı ve yatırılan miktarın makbuzu alınarak çalışma kartı teslim alınabilir.

Bulgaristan Geçici Çalışma İzni

Eğer Bulgaristan’da yalnızca geçici bir süre çalışacaksanız Bulgaristan Geçici Çalışma İzni almanız yeterlidir. Bu geçici çalışma izni için C tipi vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bulgaristan Geçici Çalışma İzni üzerinden C tipi vizelerin çıkması 5-10 gün arası sürebilir.

Bulgaristan Geçici Çalışma İzni Üzerinden C Tipi Vize İçin Gerekli Belgeler:

Söz konusu vize için gerekli belgeler arasında; en az 9 ay geçerliliği bulunan pasaportunuzun aslı, 2 adet biyometrik fotoğraf, banka hesap dökümü, kısa süreli çalışma izini belgesi, çalışacağınız firmanın güncel olan faaliyet belgesi ve borcu olmadığına dair bir belge ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği bulunmaktadır.

Bu evrakları eksiksiz tamamladıysanız eğer; bir sonraki adımda dilerseniz evraklarınızı Balkan Travel ofisimize gönderebilirsiniz ve güncel evrak listesine de bizim aracılığımızla ulaşabilirsiniz. Belgeleriniz bize ulaşır ulaşmaz eksik evraklar ile ilgili size dönüş sağlanacaktır.

Bulgaristan Uzun Süreli Çalışma İzni

Bulgaristan’da 6 ay içerisinde 90 günden fazla çalışmayı planlıyorsanız Bulgaristan Uzun Süreli Çalışma İzni almalısınız.

Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Bakanlığı’na bağlı İş Kurumu tarafından verilmiş çalışma izni belgeniz ile beraber D tipi vize başvurusunda da bulunmanız gerekmektedir.

Söz konusu vizeyi aldıktan sonra; çalışacağınız bölgedeki Yabancılar Şubesi’ne gidip oturum kartı için başvuru yapmanız gerektiğini unutmayınız. Alacağınız oturum kartı 1 yıllık bir süreyi kapsar ve bu süre içerisinde Türkiye’ye giriş çıkış sınırınız bulunmayacaktır.

Bulgaristan Uzun Süreli Çalışma İzni üzerinden D tipi vize için gerekli belgeler:

D tipi vize için gerekli evraklar arasında; en az 9 ay geçerliliği bulunan pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, uzun süreli çalışma izni belgesi, çalışacağınız firmanın güncel faaliyet listesi ve borcu olmadığını gösteren belge, ikamet edeceğiniz adrese ilişkin noter tasdikli kira sözleşmesi, ikamet edeceği adreste oturacağınıza dair noter tasdikli beyanname, Apostilli tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve tercüme edilmiş ve apostilli alınmış sabıka kaydı bulunmaktadır.

Evraklarınızı eksiksiz tamamladıktan sonra Balkan Travel ofisimize gönderebilirsiniz. Randevu işlemi ve öğrenmek istediğiniz diğer işlemler için gerekli tüm detaylara Balkan Travel deneyimli kadromuza danışarak ulaşabilirsiniz.

Sorularınızı cevaplamaktan ve size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız 😊

 

 

 

 

 

Bu yazıyı paylaş