Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan D Vizesi alımı

Bulgaristan D Vizesi alımı

Bulgaristan D Vizesi alımı

Bulgaristan’da 90 günden daha fazla konaklamak istiyorsanız, uzun süreli kalış vizesi olan D vizesine başvurmanız gerekmektedir. Bu vizeye sahip olan bireyler Bulgaristan’da 3 aydan fazla kalabilme hakkına sahip olurlar.

Bulgaristan D Tipi Vize başvuru ve değerlendirme süreci daha zor ve uzundur. Bu nedenle; başvuru sürecinizi iyi planlanmalı ve gerekli koşulları eksiksiz bir şekilde yerine getirmelisiniz.

D Tipi Vize için bazı kategoriler mevcuttur. Bunların arasında evlilik ve aile birleşimi, eğitim, söz konusu ülkede şirket sahibi olunması, ticari temsilcilik açma, oturumu olan kişilerin yakınları, emekliler, göçmen vatandaşlar ve diplomatik görevlilerin eş ve çocukları bulunmaktadır.

D Vizesi için gereken belgeler

D Vize başvuruları için gerekli evraklar mesleki durumunuza ve Bulgaristan’da bulunmak istediğiniz nedene bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Ayrıca, işlemler için konsolosluk birimine sunacağınız belgelerin tercüme ve tasdik işlemleri de yaptırmayı unutmamanız gerekenler arasındadır.

Bulgaristan’da uzun süreli kalmak için D Vize Tipi başvurusu gerçekleştirecekseniz gerekli evraklar şunlardır:

En az 2 yıl geçerli olan bir pasaport, Bulgaristan D Vize başvuru formunuz, sabıka kaydınız, konaklamayla ilgili belgeleriniz, evlilik cüzdanınız, seyahat sağlık sigortanız, vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz, davetiyeniz veya oturma izninizin fotokopisi, doğum tasdik belgeniz, bir görev nedeniyle gidiyor iseniz gönderen ve kabul eden ülkelerin yetkili makamlarından düzenlenmiş belge, ticari temsilcilik için Ticaret ve Sanayi Odası Tasdik Belgesi, erasmus sebebiyle gidiyor iseniz Erasmus kabul belgesi, tedavi amaçlı gidiyor iseniz sağlık kuruluşundan alacağınız belge, emekliyseniz emeklilik belgeniz.

Başvurunuzu nereden yapabilirsiniz?

D Vizesi için başvurunuzu Bulgaristan Konsolosluklarından yapabilirsiniz. Ankara, Bursa, İstanbul ve Edirne’de Bulgaristan Konsoloslukları bulunmaktadır. Konsolosluk gerekli gördüğü taktirde yukarıda belirtilen evraklara ek olarak başka belgeler isteyebilir.

Başvuru süreci ve evraklar ile ilgili tüm detayları bünyemizdeki deneyimli çalışma arkadaşlarımızdan öğrenebilirsiniz.

Bulgaristan D Vizesi ücreti nedir?

Bulgaristan Konsolosluğu 12 yaşından küçük çocuklara vize ücreti istememektedir. Bulgaristan D vize başvuruları harç ücreti 100 Euro’dur.

Başvuru adımları nelerdir?

Vize için gerekli belgeleri öğrendikten sonra doğru bir şekilde evrakları hazırlamalı, tercüme ve tasdik işlemlerinizi de tamamlamalısınız. Akabinde seyahat nedeninize uygun olarak hazırladığınız belgeleri ilgili konsolosluğa sunmalısınız. Bu işlemler tamamlandığında başvuru işleminiz başlar ve yaklaşık 45-60 gün içerisinde başvurunuz sonuçlanır.

Başvuru formu

Başvuru formunuzu doldururken, verdiğiniz bilgilerin seyahat sebebiniz ile aynı olmasına dikkat etmelisiniz. İletişim adresleriniz ve kimlik bilgilerinizin doğru yazıldığından emin olun. Doldurulması gereken yerler (zorunlu alanlar) boş bırakılmamalıdır, aksi taktirde eksik bilgi dolayısıyla başvurunuz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Formunuzun arkanızda yer alan imza yeri mutlaka imzalanmalıdır. İmzasız bir başvuru formu işleme alınmamaktadır.

Başvuru formunuz için gönül rahatlığıyla ekip arkadaşlarımızdan destek alabilirsiniz.

Ayrıca, Bulgaristan D Vizesi ile ilgili tüm detaylara ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş