Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan doğası ve zengin kültürü ile dikkat çekiyor

Bulgaristan doğası ve zengin kültürü ile dikkat çekiyor

Bulgaristan doğası ve zengin kültürü ile dikkat çekiyor

Yaklaşık 7 milyon nüfusa sahip olan Bulgaristan, doğası, zengin kültürü ve tarihi ile dikkat çekmektedir. 110.994 kilometrelik yüzölçümüne sahip olan ülkeye Sofya başkentlik yapmaktadır.

Bulgaristan’ın ana dili Bulgarcadır ve geneli bu dili konuşur. Bulgarca dışında Türkçe ve Rusça bilenlerin sayısı da oldukça fazladır. Ayrıca kültür zenginliğinin oldukça fazla olduğu ülkede çok fazla Türk köyü yer almaktadır. Yürk köylerinin sayısının 3000 üzerinde olduğu bilinmektedir.

2017 yılında AB üyeliğine kabul edilen Bulgaristan’da para birimi olarak Bulgar Levası kullanılmaktadır. Henüz çok fazla turist tarafından şımartılmamış olan bu ülke, diğer AB ülkelerine göre çok daha ucuzdur. Bu yüzden bütçenizi çok fazla zorlamadan kültür ve doğasıyla adından söz ettiren bu güzel ülkede keyifli bir tatil geçirmek mümkündür.

Bulgaristan ılıman bir iklime sahiptir. Yıl boyunca hava sıcaklığı en düşük 0 derece, en yüksek de ortalama 22 derece civarlarında olmaktadır. Ülke yaz ve kış tatillerini değerlendirebilecek şartlara sahiptir. Ülkede yaz sezonu haziran ayında başlayıp, ekim sonuna kadar devam etmektedir.

Bansko oldukça popüler hale geldi

Bulgaristan’da her şehre uğramak için kendinize çeşitli bahaneler bulabilirsiniz. Eğer kış mevsiminde gittiyseniz Chepelare, Bansko, Borovets ve Pamporovo’yu tercih edebilirsiniz.

Bansko, Makedonya ve Yunanistan sınırlarına yakın bir konumdadır ve son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir.

Chepelare, Mechi Chal zirvesinin eteklerinde yer alır. Amatör ve profesyonel kayakçıların kullanımına uygun 20 kilometrelik parkurun yanında ekstra snowboard parkı ve çocuklardan için hazırlanmış özel alan bulunmaktadır. Çok kalabalık bir merkez tercih etmek istemezseniz Chepelare uygun bir seçenek olacaktır.

Borovets, Bulgaristan’ın ilk kayak merkezidir. Sofya’ya 72 kilometre uzaklıktadır. Buranın iklimi diğer bölgelere göre daha ılıman olduğu için, kar daha yumuşaktır. Kar pistlerinin uzunluğu 58 kilometre civarında olup, bünyesinde her seviyedeki kayakçılar için pistler bulunmaktadır. Kayak pisti çeşitliğinden hoşlanıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Pamporovo, Bulgaristan’daki en büyük ve en ünlü kayak merkezlerindendir. Havası oldukça yumuşaktır. En dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi çam ağaçlarıyla bezenmiş eşsiz doğa manzarasıdır. Pamporovo’yu ziyaret edecek olursanız manzarasına hayran kalıp buradan ayrılmış olursunuz.

Birbirinden güzel sahil beldeleri

Yaz mevsimi için bir tatil düşünüyorsanız birbirinden güzel Sunny Beach, Sozopol ve Lozenets gibi sahil beldeleri size eşlik edebilir.

Sunny Beach, diğer tatil beldelerine göre daha fazla imkânı içinde barından bir beldedir. Yaklaşık 11 bin kişinin ikamet ettiği bu sahil beldesinde 300 bin kadar tatilci ağırlamaktadır. Ulaşımı kolay, sahilleri temiz, plajları ünlü, eğlencenin içinde barındığı bir beldedir.

Sozopol, arnavut kaldırımlarıyla döşenmiş, yeni ve eski olmak üzere ikiye ayrılmış Karadeniz’e kıyısı olan bir kasabadır. İngilizce de kullanarak anlaşmanın mümkün olduğu bu kasabanın, yemekleri ucuz, plajları oldukça temizdir. Eski Sozopol de küçük bir antik kasaba keyfini yaşarken, yeni Sozopol de eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Lozenets, büyük ve ticari tatil yerlerinden kaçmak için harika bir yer. Kasaba yakınında iki kamp alanı bulunan uzun ve göz alıcı bir plaja sahiptir. Dağ yürüyüşü ve dağ bisikleti sporlarından hoşlanıyorsanız Strandzha Tabiat Parkı ya da Ropotamo rezervi sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Bu kasabanın içinde sörf okulu da mevcuttur. Farklı deneyimler yaşayarak memnun şekilde ayrılabileceğiniz bir yerdir.

Bu yazıyı paylaş