Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan Seyahat Sağlık Sigortası

Bulgaristan Seyahat Sağlık Sigortası

Bulgaristan Seyahat Sağlık Sigortası

Bulgaristan’a seyahat etmek isterseniz ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz, Bulgaristan Sağlık Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.

Buradaki en önemli husus; alacağınız Sağlık Seyahat Sigortası’nın tüm seyahat sürenizi kapsamasıdır.

Vize başvurusu yaparken Sağlık Sigortası yaptırmak zorunludur. Dolayısıyla sigortanız olmazsa vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır.

Yurt dışı Seyahat Sağlık Sigortası gitmek istediğiniz ülkeye göre değişmektedir. Schengen anlaşması şartlarına göre hareket eden ülkeler arasında bulunan Bulgaristan’da da aynı şartlar geçerli olmaktadır. Çin ya da Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat etmek istiyorsanız o bölgelerde farklı şartların geçerli olduğunu bilmelisiniz.

Bulgaristan vatandaşlarına Seyahat Sağlık Sigortası

Bulgaristan vatandaşı olarak Türkiye’ye seyahat etmek istiyorsanız; karşınıza çıkabilecek olumsuz durumlarda kendinizi güvence altına alabilmek adına Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmalısınız.

Pandemi dolayısıyla bazı ülkeler Seyahat Sağlık Sigortası uygulamaları için ek düzenlemeler yapmaktadır. Dolayısıyla; gitmek istediğiniz ülkenin sigorta hakkındaki şartlarını detaylı araştırıp buna yönelik hareket etmenizi tavsiye ediyoruz.

Balkan Travel olarak deneyimli çalışma arkadaşlarımızla size bu konuda yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Bulgaristan Sağlık Sigortası nasıl yapılır?

Sağlık sigortanızı başvurunuzu yapmadan tamamlamanız gerekmektedir. Bu konuda donanımlı ve profesyonel çalışma arkadaşlarımızdan destek alabilirsiniz.

Tıpkı başvurunuz gibi, sağlık sigortanız da konsolosluk tarafından istenmektedir.

Seyahat Sağlık Sigortası başvuru sahibi adına düzenlenmelidir ve form elde doldurulmalıdır. Belirttiğiniz bilgiler diğer vize belgeleriyle mutlaka uyuşmalıdır.

Bulgaristan Seyahat Sağlık Sigortası süresi

Yaptıracağınız sağlık sigortanız seyahat sürenizin tamamını kapsamalıdır. Bu nedenle; sağlık seyahat sigortanızın poliçesi seyahatinizden bir gün önce başlamalı ve bittikten 1 gün sonra sona ermelidir.

Seyahat Sağlık Sigortanızın süresini 1 gün ve 1 yıl aralığında düzenleyebilirsiniz. Eğer Bulgaristan’a sık giden biriyseniz uzun süreli sigorta yaptırmanız sizin için avantajlı olacaktır.

Bulgaristan Seyahat Sağlık Sigortası nerede yapılır?

Bulgaristan Seyahat Sağlık Sigortanızı deneyimli kadromuzun yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Bu bağlamda; içerisinde Sağlık sigortası da bulunan vize başvurunuzu konsolosluğa sunup poliçeleri gerekli kriterlere göre düzenleyeceğiz.

Ülkeler yaşanan pandemi sürecinden dolayı kendi içlerinde ek taleplerde bulunma hakkına sahiptirler. Bunların arasında Covid-19 teminatlı sigorta da bulunmaktadır. Bu sebeple ziyaret etmek istediğiniz ülkenin güncel şartlarını bilmeniz gerekmektedir. Çalışma arkadaşlarımız size bu konuda detaylı bir şekilde yardımcı olacaktır.

Eğer Bulgaristan vize başvurunuz olumlu sonuçlanırsa, orijinal belgeleriniz size teslim edilmektedir. Poliçenizi mutlaka seyahat süresince yanınızda bulundurmanızı önemle rica ederiz çünkü havalimanında veya Bulgaristan sınırında seyahat sağlık sigortası poliçeniz kontrol edilebilir.

Bulgaristan Seyahat Sağlık Sigortası ne işe yarar?

Yaptıracağınız seyahat sağlık sigortası sizi olası olumsuz durumlara karşı güvence altına alır. Örnek olarak; hastalık, kaza ya da vefat sayılabilir.

Başınıza gelebilecek olası bir kaza veya hastalanma durumunda sağlık kurumuna nakliniz, seyahatinizin uzaması durumunda konaklamanız, tedavi ve ilaç masraflarınız yaptırdığınız seyahat sağlık sigortanız tarafından karşılanacaktır.

Sigortanın karşılayacağı teminatlar arasında kazalar ve ölümler, sakatlıklar, hastalıklar, sağlık kurumuna nakliniz, ilaç masrafları, konaklama masrafları, vefat nedeniyle ülkeye dönüş masrafları ve cenazeye eşlik edecek kişilerin masrafları bulunmaktadır.

Bulgaristan Seyahat Sağlık Sigortası ne zaman yapılmalıdır?

Sağlık sigortanızı seyahate çıkmadan önce yaptırmalısınız. Vize başvurunuzu gerçekleştirmeden önce seyahat sürenizi kapsayan sağlık sigortanız hazır olmalıdır. Sigortanız olmadan seyahat etmeniz mümkün değildir.

Ayrıca, sağlık sigortanızı online olarak yapmayı düşünüyorsanız yaş sınırlamanın olmadığını bilmenizde fayda vardır. Fakat bazı seyahat sigortaları zorunluluğu olmayan poliçe bazında yaş sınırlaması uygulayabilmektedir.

Bulgaristan Seyahat Sağlık Sigortası fiyatları

Seyahat sağlık sigortası fiyatları vize türünüze ve seyahat sürenize göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıntılı bilgi için ofislerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Yurt dışı seyahat sigortası poliçeleri kaza, ölüm veya hastalık durumlarında güvence sunmaktadır.

Online seyahat sigortasına aktarabileceğiniz ek paketler sayesinde diğer riskler konusunda güvence altında olabilirsiniz.

Farklı bir ülkede bir düzen içerisinde yaşamak istiyorsanız bu durumda risk artmaktadır. Bu konuda deneyimli çalışma arkadaşlarımız size uygun öneriler ve değerlendirmeler sunacaktır.

Seyahat Sağlık Sigortası fiyatları seyahat planınız, süreniz ve olası özel durumlara bağlı olarak belirlenip size bildirilir.

Sağlık Sigortası hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Balkan Travel donanımlı ve profesyonel çalışma arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş