Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan Transit Vize İşlemleri

Bulgaristan Transit Vize İşlemleri

Bulgaristan Transit Vize İşlemleri

Transit vize, seyahat edeceğiniz ülkeye varmak için üzerinden geçeceğiniz ülkeden almanız gereken vize türüdür. Gideceğiniz ülke için transit geçişiniz Bulgaristan üzerindeyse Bulgaristan transit vizesi almanız gerekir. Bu vizeyi alabilmeniz için öncelikle gideceğiniz ülkeye vizenizi almış olmanız gerekir. Eğer gideceğiniz ülke sizde vize şartı aramıyorsa, gidiş şartlarınızı gösteren belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir.

Eğer Schengen vizesine sahip iseniz Bulgaristan üzerinden transit geçiş yapmak için vize almanız gerekmez. Bunun yanında sahip olduğunuz pasaport gri (hizmet), yeşil (hususi) veya siyah (diplomatik) ise 90 güne kadar vizesiz seyahat ve geçiş sağlayabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen şartları sağlamıyorsanız Bulgaristan transit geçiş için vize almanız zorunludur.

Bulgaristan transit geçiş vizesi için gerekli evraklar;


Mesleki Durumunuza Uygun Evraklar: Vize başvurusunda bulunacak kişi, çalışan, işveren, ev hanımı, emekli vb. gibi mesleki durumuna uygun evraklar hazırlaması gereklidir.

Seyahat Belgesi: Seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği olan, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve vize basımı için en az 2 boş sayfası olmalı.

Çalışılan Şirketin Faal Olduğunu Gösteren Evraklar: İmza sirküleri, vergi levhası, faaliyet belgesi vb.

Muvafakatname: 18 yaşından küçük kişiler ile seyahat edilmesi halinde anne ve baba tarafından imzalanmış, noter onaylı, orjinal belge ibraz edilmeli.

Seyahat Sonrası Geri Dönüşü Kanıtlayıcı Belgeler: Vize başvurusunda bulunacak kişi seyahati sonrasında ülkesine ve işine geri döneceğini kanıtlayıcı evraklar sunmalı.

Asıl Gidilecek Ülke İle İlgili Evraklar: Başvuru işlemleri için seyahat edilmek istenen ülke ile ilgili davetiye, konaklama belgesi, ulaşım belgeleri vb. gibi evrakların sunulması gerekli.

Finansal Yeterliliğinin Olduğunu Gösteren Evraklar: Başvuru sahibi seyahat boyunca masraflarını finanse edebildiğini kanıtlayıcı evrakları başvurusu için sunmalıdır.

Başvuru nereye yapılır?

Bulgaristan transit vizesi başvuruları, Bulgaristan Konsoloslukları ve seyahat acenteleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Başvuruyu yapan kişiler vize evraklarını seyahatin amacına uygun bir şekilde eksiksiz olarak hazırlamalıdır.

Vize sonucu  5-10 iş günü içerisinde açıklanır. Bu nedenle vize başvuru planınızı doğru şekilde yapmalısınız. Planlanan seyahate 15 günden daha az bir zaman kala yapılan vize başvuruları yolculuk tarihine yetişmeyebilir. Bulgaristan kısa süreli vize başvuruları kişinin seyahat tarihine en fazla 3 ay kala yapılmaya başlanabilir.

Bulgaristan transit vize ücreti

Vize ücreti konsolosluk harcı, vize başvurularının gerçekleştirildiği aracı kurum hizmet bedeli ve ek hizmet bedellerinden oluşmaktadır. Başvuru dosyalarının konsolosluk vize bölümü tarafından değerlendirilmeye alınması için gerekli transit vize ücretlerinin mutlaka yatırılması gerekir. Hizmet bedellerinin ortalama fiyatları ise toplam 225 €’dur. Verilen vize ücretlerine opsiyonel hizmetler dahil değildir. Bu ücretlere ek olarak opsiyonel hizmetlerin de ücretleri vardır fakat bunlar değişkenlik gösterebilir. Başvurular için gerekli olan seyahat sağlık sigortası, otel konfirme belgeleri vs. başvuru yapılan seyahat acentesi vasıtası ile tamamlanabilmektedir.

 

Bulgaristan Transit Vize Süresi

Tek girişli transit vize süresi

Bulgaristan’da 2 gün kalma hakkı veren tek girişli transit vize ile Bulgaristan’a sadece giriş yapabilirsiniz. Ancak tek girişli transit vize ile dönüş yapacağınız ülkeye Bulgaristan üzerinden dönemezsiniz.

Çift girişli transit vize süresi

Çift girişli vize ile 48 saat gidişte, 48 saat dönüşte Bulgaristan’da kalabilirsiniz.

Multi girişli 6 ay-1 yıl transit vize süresi

Multi girişli transit vize başvurusu yapılırken sebebini gerekli evraklarla Bulgaristan Konsolosluğu'na sunmalısınız. Romanya, Kosova, Makedonya gibi  ülkelerden şirketleriniz ya da çalıştığınız partnerinizden davetiye alabilir, ya da yaptığınız ithalat ve ihracatın gümrük beyannamelerini sunabilirsiniz.

 

Aklınızda bulunsun!

  • Geçerli bir Bulgaristan vizesi, AB vatandaşları ve çok girişli Romanya vizesi olanların transit vize almaya ihtiyaçları yok.
  • Bu vize türü 2 gün süre ile ve tek veya çift girişli olarak verilebilmektedir. Daha uzun süre ile transit vize sahibi olmak için sebeplerinizi sunmanız gerekir.
  • Transit vize araba ve otobüs gibi kara yolu ulaşımlarında yararlı olan bir vize türüdür.
  • Bulgaristan transit vizesi sınır kapısına geldiğinizde alabileceğiniz bir vize türü değildir. Mutlaka seyahate başlamadan önce başvurunuzu yapmanız gerekir.
  • Bulgaristan’a giderken ‘Yeşil Sigorta’ ve ‘Uluslararası Ehliyetinizi’ yanınızda bulundurun.

Bu yazıyı paylaş