Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan'da 14 günlük karantina uygulaması

Bulgaristan'da 14 günlük karantina uygulaması

Bulgaristan'da 14 günlük karantina uygulaması

İçerisinde bulunduğumuz zorlu pandemi süreciyle birlikte ülkeler de seyahat kapsamında bazı kurallar belirledi. Bu kurallar Avrupa Birliği üyesi olan ve olmayan ülkeler için değişkenlik gösteriyor.

Bulgaristan Sağlık Bakanı Kiril Ananiew’in kararıyla tüm Avrupa Birliği ülkelerinden (İsveç, Birleşik Krallık ve Kuzey İrlanda ve Portekiz hariç) Bulgaristan’a seyahat eden kişiler için 14 gün karantina zorunluluğu bulunmamaktadır.

Karara göre; Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden (Sırbistan, Bosna Hersek ve Karadağ hariç)  Bulgaristan’a seyahat edecek kişiler için ise 14 gün karantina mecburiyeti söz konusu.  Bu ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.

Bulgaristan hükümeti pandemi süresi boyunka ülkelerdeki salgın durumunun gidişatına göre bu listeyi güncellemektedir.

Bulgaristan’dan karayolu ile transit geçiş yapan kişiler için karantina mecburiyeti bulunmuyor. Ancak buradaki önemli husus karayolu ile gerçekleşecek olan geçişin en fazla 24 saat sürmesidir.

Ayrıca transit geçiş yapan kişiler, devlet kurumlarında pasaport ve kimlik yenileme gibi herhangi bir işler yapamamaktadır.

Karantinayı ihlal edenlere ceza

Türkiye’den Bulgaristan’a seyahat eden kişiler de 14 gün karantina zorunluluğu boyunca devlet kurumlarında herhangi bir işlem gerçekleştirememektedir.

Pasaport, kimlik yenileme gibi işlemlerin ancak 14 gün sonra yapılmasına izin verilmektedir.

Bu süreçte karantina kuralını ihlal eden vatandaşlar için 10 bin leva ya da hapis cezası uygulanmaktadır.

Karantina süreci vatandaşlar tarafından belirlenen adreslerde gerçekleşmektedir. Bütün kurallar için polis tarafından denetlemeler yapılmaktadır.

Tüm bunlara ek olarak ülkelerin pandemi durumuna bağlı olarak ilerleyen dönemde belirtilen kuralların değişmesi söz konusu olabilmektedir.

Bu yazıyı paylaş