Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan’da bunları yapmadan dönmeyin

Bulgaristan’da bunları yapmadan dönmeyin

Bulgaristan’da bunları yapmadan dönmeyin

Bulgaristan; güler yüzlü yerli halkı, köklü tarihi, muhteşem manzaraları, plajları, kayak pistleri ve eğlence dolu gece hayatıyla seyahatseverlerin vazgeçilmez noktalarından biridir. Bulgaristan’a gittiğinizde yapılması gerekenler arasında yer alan yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Rusenski Lom Doğa Parkı’nda yürüyün

Bu park güzel bir yürüyüş alanına sahiptir. Park ayrıca antik freskleri olan bir Kaya Manastırı’nın yanı sıra keşfedilmeye değer şirin bir köyü de içinde barındırır. Rusenski Lom Parkı, Rusçuk’un 20 kilometre güneyinde bulunuyor. Park, kayaya inşa edilmiş eski bir manastırla başlıyor. Tepeler ve ağaçlarla dolu bir arazide Lom suyu boyunca yürüyüş yapılabilir. Burada mağaralar, kaleler ve nehir boyunca keyifli bir yürüyüş sizi bekliyor. Parktaki muhteşem panoramik manzaralar göz kamaştırıyor. Rusenski Lom Parkı, görülebilecek en eşsiz yerlerden biri denilebilir.

Melnik ve Rozhen Manastırı’nı ziyaret edin

En küçük Bulgar kasabası Melnik, muhteşem bir manzara sunar. Kent, Melnik kum piramitlerinin eteğinde yer alıyor. Ulusal Revival döneminden kalma Melnik evleri ilginç mimarileriyle dikkat çekiyor. Rozhen Manastırı, Bulgaristan’ın güney batısında Pirin Dağları’nın en büyük manastırı. Manastırın eşsiz mimarisi onu popüler bir turistik yer haline getiriyor.

Eski Filibe’ye uğrayın

Filibe, Bulgaristan’ın ikinci büyük şehridir. Şehir, Osmanlı’dan kalan yapıları ile Roma ve Bizans kalıntılarıyla ülkenin sanat başkentidir. Eski Filibe, ziyaretçilerin farklı tarihi çağlarda yürüyüşe çıkabileceği bir yerdir. Burada modern yaşam tarzına uyarlanmış antik yapıları görebilirsiniz.

Balkan Dağları’na uğrayın

Bu dağ zinciri adını Balkan Yarımadası’ndan alıyor. Dağlar, ülke genelinde uzanıyor. Uzun mesafe yürüyüş gezilerinin hayranları arasında ise popüler bir rotaya ev sahipliği yapıyor. Doğa severler için muhteşem manzaralara sahip bir yer. Burada dağ göllerini gezin ve geleneksel köylerde konaklama fırsatlarını kaçırmayın.

Balçık’ta gezin

Balçık Bulgaristan’da, Karadeniz kıyılarında şirin bir kasabadır. Harika bir plaj yeri olmasının yanında Romanya Kraliçesi için yazlık olarak kullanılıyordu. Burada kraliçenin sarayını ve arazide olan botanik bahçelerini gezerek keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.

Kayak yapmaya gidin

Kış aylarında Bulgaristan’a giderseniz oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bulgaristan’daki kayak pistleri oldukça güzel. Bansko Bulgaristan’ın en yeni ve güzel kayak tatili yerlerinden biridir. Bulgaristan’da uygunfiyata kayak tatili yapabilirsiniz.

Gül Vadisi’nde baharın gelişini böyle kutlayın

Bulgaristan aslında dünyadaki en büyük gül yağı üreticilerinden biridir. Ülke 1903 yılından bu yana Kazanlık Gül Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Haziran ayının ilk hafta sonu ülkenin yerel halkı bu uluslararası etkinliği düzenliyor. Gelenekler arasında gül toplama ritüelleri, gül damıtma işleminin öğrenilmesi, sokak alayı, acapella koroları, folklor konserleri, sanat gösterileri, şarap tadımı, sergiler, gösteriler bulunuyor. Binlerce turist ve misafir ile birlikte Gül Vadisi’nde sizde baharın gelişini böyle kutlayın.

 

Bu yazıyı paylaş