Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan’da iş imkanları

Bulgaristan’da iş imkanları

Bulgaristan’da iş imkanları

Bulgaristan‘da çalışmaya karar verdiyseniz öncelikle devletin ne gibi koşullar ve izinler öne sürdüğünü bilmeniz gerekmektedir. Bulgaristan’da çalışmak için D vize şarttır.

Eğer kendi işinizi yapmayı planlıyorsanız, oturum izni almanız gerekir ve bunun için başvuruda bulunabilirsiniz. Bulgaristan’da işsizlik oranı yüzde 6 civarındadır. Dolayısıyla iş bulmanız zor olmayacaktır ve bunun için internetten yardım alabilirsiniz. Çünkü internette çeşitli iş bulma siteleri mevcuttur ve Bulgaristan’da iş bulmak, internet kullanımıyla doğru orantılıdır.

Yaşam kalitesi

Bulgaristan’da iyi geliri olan bir işte çalışıyorsanız yaşam kaliteniz oldukça yüksek olacaktır. Avrupa ülkeleri arasinda Bulgaristan en ucuz ülke olarak seçildigi için maddi anlamda zorlanma olmayacaktır.

Çeşitli sektörlerde çalışma şansı var

İş kurmak yerine baskasına ait bir iş yerinde çalışmak isterseniz, çeşitli sektörleri tercih etme şansınız var. Örneğin birçok Türk aile çocuk bakıcısı aramaktadır. Bu mesleği fazla donanımlı bir eğitim derecesine sahip olmadan yapabilirsiniz. Turizm veya inşaat sektörlerini tercih ederseniz orta düzey bir eğitime sahip olmanız yeterlidir.

Bilişim teknolojileri revaçta

Ülkede en yüksek maaşa sahip olan sektör arasında bilişim teknolojileri yer almaktadır.  İş yeri tercihiniz kazancınızı etkilese de oldukça uygun giderler ile Bulgaristan’da yüksek bir yaşam standardına sahip olabilirsiniz.

 

Bu yazıyı paylaş