Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Bulgaristan‘dan 1948-1950 yılları arasında göç edenlerin vatandaşlık hakkı

Bulgaristan‘dan 1948-1950 yılları arasında göç edenlerin vatandaşlık hakkı

Bulgaristan‘dan 1948-1950 yılları arasında göç edenlerin vatandaşlık hakkı

Bugünkü blog yazımızda Bulgaristan'dan 1948-1959 yılları arasında göç edenlerin vatandaşlık hakları ve ayrıcalıklarına değineceğiz.

Bulgaristan Cumhuriyeti Adalet ve Avrupa Hukuk Uyumu Bakanlığı 03.07.1997 tarihinde bir kanun yayınlamıştır. Söz konusu kanun içeriğinde 29 Mart 1948 ile 22 Kasım 1950 tarihleri arasında Bulgaristan'dan başka bir yere göç etmiş bireylerin, Bulgar vatandaşlığının korunduğu yer almaktadır.

Fakat burada önemli bir noktaya dikkat etmek gerekiyor. Yukarıda belirtilen tarihlerde Bulgaristan'dan göç edenlerin devam eden bir Bulgaristan vatandaşlığının olması, herhangi bir sebepten dolayı vatandaşlıktan çıkarılmamış olmaları ve kişinin anne veya babasının Bulgaristan'da doğmuş olması gerekmektedir.

Bütün bu şartlar sağlanmış olsa da, Bulgaristan vatandaşlık sorgulama işlemlerinin yapılması kaçınılmazdır ve bu konuda gerekli tüm tespitler gerçekleşecektir.

Belirtilen şartları göz önünde bulundurarak, 1948-1950 yılları arasında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmiş bireyler, ülkede bulunan ilgili Bulgaristan makamlarına müracaat ederek sorunsuz bir şekilde Bulgaristan vatandaşlığı hakkına sahip olabilirler.

Bu verilen hak sayesinde, eğer Bulgaristan vatandaşlığına başvurmak istiyorsanız; gerekli evrakları eksiksiz bir biçimde hazırlayarak yetkili makamlara sunmanız gerekmektedir.

Başvuru süreciniz ve olası sorularınız için Balkan Travel olarak size yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyarız.

Deneyimli kadromuz ile her daim hizmetinizdeyiz. Bize ulaşın sorularınızı yanıtlayalım ve size destek olalım.

 

 

Bu yazıyı paylaş