Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Çocuklar için Bulgaristan vatandaşlığı alma

Çocuklar için Bulgaristan vatandaşlığı alma

Çocuklar için Bulgaristan vatandaşlığı alma

Çocuklarınız için Bulgaristan vatandaşlığı alabilmesi için birtakım bilgiler ve evraklar gereklidir. Eğer çocuklarınız için Bulgaristan vatandaşlığı almayı düşünüyorsanız aşağıdaki detayları dikkate almalısınız.

1950 ve önceki yıllarda göç edenlerin çocukları Bulgaristan vatandaşlığına nasıl sahip olabilir?

Öncelikle Türkiye’den tam vukuatlı nüfus kayıt örneği alınması gerekmektedir. Bu kayıt örneğinde üst soydakilerin doğum yeri de yer almaktadır. Bulgaristan doğumlu olan büyüğünüzün Türkiye’ye giriş yaptığı tarihi belirterek vatandaşlık için gerekli olan işlemlere başlayabilirsiniz.

Bulgaristan doğumlu T.C. vatandaşı çocuğuna nasıl Bulgaristan vatandaşlığı alabilir?

Bulgaristan’da çocuğunuza bir doğum belgesi çıkarttırmanız gerekmektedir. Bununla birlikte evlilik onayının da bulunması zorunludur. Bu evrakları tamamladıktan sonra, Türkiye’deki Bulgaristan Konsolosluklarından birine gidip başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Eşi Bulgaristan vatandaşı olanlar

Eşiniz Bulgaristan vatandaşı ise çocuğunuzun da Bulgaristan vatandaşı olması için ebeveynlerin yazılı izni olması gerekmektedir. Bulgaristan’daki nüfus müdürlüğünden doğum kayıt örneği almalı, Apostil işlemi yaptırmalı ve noter onayından sonra bu belgeyi Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylatmanız gerekmektedir.

Çocuğunuza Bulgaristan’da doğum belgesi nasıl çıkartılır?

Çocuğunuza Bulgaristan doğum belgesi alabilmek için doğum kayıt örneği, denklik belgesi, nüfus kayıt örneği, T.C. kimlik fotokopileri ve vekalet belgelerinin Bulgaristan’da bakanlığa verilmesi gerekmektedir. Bu evraklar apostilli ve orijinal olmalı. Bu konuda detaylı bilgi almak için Balkan Travel ile iletişime geçebilirsiniz. Donanımlı çalışma arkadaşlarımız size gerekli bilgileri aktaracaktır.

Bulgaristan Konsolosluğu ek bir belge talep ediyor mu?

Başvurunuzun kişisel durumuna bağlı olarak Bulgaristan Konsolosluğu ek belgeler isteyebilmektedir. Ancak önemli olan; belirtilen evrakların eksiksiz ve orijinal olarak önceden sunulmuş olması. Bu hususta daha detaylı bilgi için Balkan Travel bünyemizdeki deneyimli ekibimize danışabilirsiniz.

Başvurunuzu Bulgaristan’da hangi kuruluşa yapmanız gerekli? Türkiye’den mi yoksa Bulgaristan’dan mı başvuru yapmak daha kolay?

Eğer Bulgaristan’da başvuru yapmak istiyorsanız; gerekli olan evrakları Bulgaristan İçişleri Bakanlığı’na sunmanız gerekmektedir. Eğer Bulgaristan’a gitme durumunuz bulunmuyorsa, Türkiye’de Bulgaristan Büyükelçiliği Ankara, Bulgaristan Başkonsolosluğu İstanbul, Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu ve Bursa Bulgaristan Başkonsolosluğu başvurunuzu kabul edecektir.

Başvuru için gerekli evraklar

Çocuğunuza Bulgaristan vatandaşlığı almak istiyorsanız şu evrakları hazırlamanız gerekmektedir:

Öncelikle eksiksiz doldurulmuş Bulgaristan vize başvuru formu, çocuğunuzun apostilli sabıka kaydı, 2 adet biyometrik fotoğraf, çocuğunuza oturum almak istiyorsanız doğum kayıt örneği, vukuatlı nüfus kayıt örneği, Bulgaristan’da oturumu olan kişinin oturum kartının fotokopisi ve kira kontratı, geçerlilik süresi en az 2 yıl olan T.C. pasaportu ve son olarak Bulgaristan’da dilediğiniz bir bankadan açtırdığınız hesabın göstergesi olarak bir fotokopi.

Balkan Travel olarak, deneyimli çalışma arkadaşlarımız ile her zaman size bilgi vermek ve destek olmak için hazırız.

Bu yazıyı paylaş