Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Schengen bölgesi ülkeleri

Schengen bölgesi ülkeleri

Schengen bölgesi ülkeleri

1985 yılında imzalanan Schengen Anlaşması ile beş AB üyesi ülkenin iç sınırlarda kontrolleri kaldırıldı. Sonraki zamanlarda çoğu AB ülkesi ve bazı AB üyesi olmayan ülkeler bu iş birliğine katılarak Schengen Bölgesi’ni meydana getirdiler.

Schengen Bölgesi’ne katılan ülkeler arasında sınır kontrolü bulunmuyor. Yani bu ülkeler sınırlarını paylaşıyor. Dolayısıyla; pasaport kontrolü olmadan bir Schengen ülkesinden diğerine sorunsuz bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Schengen ülkeleri arasında iç sınırların kalkmış olması nedeniyle bölgede üst düzey bir güvenlik sağlanıyor ve bu konuda da bir iş birliği söz konusu. Schengen iş birliği kapsamında dış sınırların kontrolünde ortak kriterler, Schengen Bölgesi'ne girişte ortak kurallar ve katılan ülkeler arasında ileri polis kontrolleri vardır.

Schengen bölgesi ülkeleri arasında; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre bulunmaktadır.

Vatandaş ve turistlerin güvenliği için tedbir alınıyor

AB ülkelerinin makamları vatandaş ve turistlerin güvenliği sağlayabilmek adına birtakım tedbirler alarak sınırlara uygun bir yönetim planı geliştiriyor ve bu konuda iş birliğine gidiyor.

Schengen bölgesi ülkeleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Balkan Travel bünyemizdeki deneyimli çalışma arkadaşlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazıyı paylaş