Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Tatile çıkmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Tatile çıkmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Tatile çıkmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız, tatile çıkmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç önemli konu bulunmaktadır.

Bu noktada, tatilinize başlamadan önce gözünüzün arkada kalmaması adına öncelikle hem güvenliğiniz hem de konforunuz için belirli noktalara dikkat etmek size büyük ölçüde yardım sağlayacaktır.

Örneğin; evde tek yaşıyorsanız ve evcil hayvanınız ya da bakılması gereken bitkileriniz varsa, bunları güvendiğiniz bir arkadaşına emanet edebilir veya evinizin yedek anahtarını ona siz tatilden dönene kadar teslim edebilirsiniz.

Güvenlik önlemleri almayı unutmayın!

Tatilde olduğunuz süre boyunca güvenlik önlemlerini almak oldukça önemlidir. Bu nedenle uzun bir süre evde olmayacağınız için evinizde değerli eşyalar bırakmayıp yanınıza almanızı tavsiye ediyoruz. Buna ek olarak, evinizin kapısına bir alarm sistemi kurdurmanız sizi olası hırsızlık durumlarından koruyacaktır. Olası kazaları önlemek amacıyla da doğalgaz, elektrik ve su vanalarını devre dışı bırakmanız güvenli olacaktır. Ayrıca her olasılığı düşünmek gerekirse, herhangi bir konuyla ilgili önemli belgeleriniz varsa bunları da yedeklemenizi veya orijinallerini yanınıza almanızı öneriyoruz.

Evinizi temiz bırakın

Tatilden döndüğünüzde temiz bir ev bulmak istiyorsanız, gitmeden önce genel bir temizlik yapmanız iyi olacaktır. Bu şekilde temiz bir eve döndüğünüzde daha konforlu bir alan bulup dinlenme fırsatınız olacaktır. Tatil dönüşü rutin yaşamınıza konsantre olabilmek adına da gitmeden kendinize rahat olabileceğiniz bir alan hazırlamanız iyi olacaktır. Bunlara ek olarak, ev çöpünüzde atık bulunuyorsa bunları tatile çıkmadan önce mutlaka kötü kokuları engellemek amacıyla boşaltın. Yoksa tatil dönüşü kötü bir koku evi sarmış olabilir. Özellikle meyve ve sebzenin çabuk bozulan yiyecekler arasında olduğunu unutmayın ve önleminizi mutlaka alın.

Sağlığınıza dikkat edin

Tatile gitmeden önce sağlığınıza dikkat etmeyi asla ihmal etmeyin. Doğal olarak tatilde hasta olmanız fazlasıyla huzurunuzu kaçıracaktır. Gideceğiniz yerin hava sıcaklığını da göz önüne alarak yanınızda uygun giysiler götürmelisiniz. Bu nedenle tatile çıkmadan önce mutlaka gideceğiniz yerin hava durumuna bakın. Ayrıca uçak yolculuğu yapacaksanız uçağın içinin havalandırma sistemi sebebiyle her zaman normal alana göre daha serin olduğunu unutmayın ve yanınızda mutlaka bir hırka bulundurun. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, bunu yanınıza almayı unutmayın. Kadınsanız olası tatsız durumlar adına yanınızda hijyenik ped bulundurmanızı da tavsiye ediyoruz.

Valizinizi kontrol edin

Tatile çıkmadan önce valizinizin sağlam olup olmadığını kontrol edin. Havaalanında valizinizin kaybolma ihtimalini göz önünde bulundurarak valizinizin fotoğrafını çekmenizi tavsiye ediyoruz.

Yanınıza yeterince para alın

Tatile gitmeden önce mutlaka yanınızda yeterli miktarda para bulundurun. Tatil esnasında herhangi bir maddi sorun yaşamamak adına bu konuya özen göstermenizi öneriyoruz. Tatile giderken yanınızda götürdüğünüz paranın tamamını tek bir cüzdanda taşırsanız, olası bir hırsızlık durumunda paranızın tamamını kaybedebileceğinizi unutmayın. Bu yüzden başka bir cüzdanı da yanınıza alıp paranın belirli bir kısmını orada taşımanız olası kötü sürprizlerde size büyük yardım sağlayacaktır.

Yurt dışı seyahatiniz için gerekli belgeleri unutmayın

Tatilinizi yurt dışında gerçekleştirecekseniz, mutlaka yanınıza pasaportunuzu veya gerekiyorsa vizenizi, uçak biletlerinizi, otel rezervasyonlarınızı ve sağlık sigortanızı alın. Eğer davet mektubu aldıysanız, yurt dışına girişte bu belgenin aslını görmek isteyebilirler. Buna ek olarak davet gönderen kişinin kimlik ve pasaport bilgilerini de sorabilme ihtimallerini göz önünde bulundurmalısınız.

Tatilde ulaşımı araştırın

Tatile gideceğiniz yerdeki ulaşım sistemini araştırmayı unutmayın. Özellikle bilmediğiniz bir yere gidiyorsanız bunun size büyük yardımı olacaktır.

Tatilde cüzdanınız çalınırsa…

Tatiliniz sırasında olası bir hırsızlık durumu ihtimaline karşı kimliğinizin ve ehliyetinizin birer fotokopisini çektirip yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz. Telefonunuzun çalınma ihtimaline karşı önemli kişilerin telefon numaralarını bir kâğıda yazıp yanınızda taşımanız sizin için iyi olacaktır.

Sırt çantası alabilirsiniz

Tatile çıkarken yanınıza sırt çantası alabilirsiniz. Özellikle bol bol yürüyüş yapacağınız bir yere gidiyorsanız, sırt çantası çok büyük yardımcınız olacaktır.

Çocuklarınızla seyahat edecekseniz…

Çocuklarınızın alışkın olduğu oyuncakları da bavulunuza koymayı unutmayın. Seyahat sırasında da çocukların oyalanabileceği ve sıkılmayacağı oyuncakları çantanızda bulundurun. Buna ek olarak çocukların ara atıştırmalıklarını da yanınıza almanız çocukların konforu açısından rahatlık sağlayacaktır.

Hediyelik eşya alabilirsiniz

Tatilden döndüğünüzde sevdiklerinize hediyelik bir eşya almak üzere; gittiğiniz yerin özelliklerini ve neyin meşhur olduğunu araştırabilir ve ona göre bir hediye seçimi yapabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaş