Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Test ve karantina olmadan Yunanistan turizm sezonunu açıyor

Test ve karantina olmadan Yunanistan turizm sezonunu açıyor

Test ve karantina olmadan Yunanistan turizm sezonunu açıyor

Yunanistan, korona virüs salgını nedeniyle kapattığı 14 sınır kapısından 7’sini 1 Temmuz itibariyle yeniden açıyor.  Açılan sınır kapıları arasında Türkiye de var. Bu dönem turistler Yunanistan'a korona virüs testi yaptırmadan ya da karantina uygulanmadan gidebilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yunan yetkililer, uluslararası uçuşların 1 Temmuz itibariyle başlamasıyla dünyanın her yerinden turistleri kademeli şekilde kabul edeceklerini duyurdular. Ayrıca Yunanistan’a girişlerde herhangi bir karantina uygulaması veya test yapılmayacağını da belirttiler.

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, sadece gerekli görüldüğü yerlerde turistlere noktasal olarak test uygulaması yapılabileceğini ifade ederek, ciddi darbe almış olan turizm sektörünü yeniden canlandırmak için turistleri rahatsız etmeyecek şekilde belirli önlemler aldıklarını açıkladı.

Otellerde doktor ve karantina alanı bulundurma zorunluluğu

Yunanistan’a ilk turistler Kuzey Avrupa ve Balkanlar gibi epidemi verilerinin olumlu yönde seyrettiği ülkelerden kabul edilecek. Ayrıca bazı yoğun turist alan bölgelerdeki sağlık altyapısı ve hizmetler güçlendirilirken, doktor sayıları da artırıldı. Diğer yandan olası enfeksiyon artışı için kriz planları da yapıldı.

Buna bağlı olarak otellerin doktor ve karantina alanı bulundurma zorunluluğu ile misafirlerinin sağlık kurumlarına transferini gerçekleştirme kapasitesi gibi şartlar da koyuldu.

Bu yazıyı paylaş