Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Türkiye hangi ülkelerle aşı sertifikası anlaşması yaptı?

Türkiye hangi ülkelerle aşı sertifikası anlaşması yaptı?

Türkiye hangi ülkelerle aşı sertifikası anlaşması yaptı?

Covid-19 salgını nedeniyle seyahat yasakları ve uçuşlara izin verilmemesi gibi tedbirler turizm sektörünü derinden etkilemiş durumda. Bunun sonucunda turizm ülkelerinin de ekonomisi ciddi zararlara maruz kalmıştır.

Türkiye aşı sertifikası kapsamında birçok ülkeyle anlaşmaya vardı. Dolayısıyla seyahat konusunda da engeller ortadan kalkmış durumda.

Seyahat yasakları kapsamında Sinovac aşısının tanınması konusunda karşılıklı seyahat iznine onay veren ülkeler arasında Avusturya da eklendi ve anlaşmaya katılan ülke sayısı 6’ya ulaştı.

Ülkeler arasında imzalanan aşı sertifikaları bu karışıklığa ve ekonomik zarara bir son vermeye hazırlanıyor. İşte ülkeler ve uygulamalar:

Sırbistan

Türkiye ve Sırbistan vatandaşıysanız aşı sertifikası ile rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Ülkelere giriş esnasında daha önce zorunlu olan PCR testini bir Türkiye ya da Sırbistan vatandaşı olarak artık yaptırmak zorunda değilsiniz.

Macaristan

Ülkemiz, Macar turistler tarafından en çok tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır.

Turizmin önünü açmak ve turistleri en güzel şekilde ağırlamak amacıyla Macaristan ve Türkiye birbirlerinin koronavirüs aşı sertifikalarını tanıma kararı almıştır. Bu nedenle seyahat kısıtlamaları bu iki ülke arasında son bulmuştur.

Bulgaristan

Bulgaristan’a seyahat etmeyi planlıyorsanız; kısıtlamalar ile ilgili endişelerinizi aklınızdan rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Türkiye ile Bulgaristan arasında aşı sertifikası şartlarını düzgün uygulayanlar ülkeye girişlerde PCR testi yaptırmak durumunda kalmayacak. Buna ek olarak karantina uygulaması da olmayacaktır.

Yunanistan

Yunanistan’da aşı sertifika konusunda Türkiye ile anlaşmaya varan ülkeler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla; Yunanistan’a da rahatlıkla seyahat etmek için hiçbir engeliniz bulunmamaktadır.

İspanya

Türkiye’den İspanya’ya seyahat etmek istiyorsanız şunu belirtmek gerekir ki, son uygulanan aşı dozundan 14 gün sonra hazırlanmış bir aşı belgesi gereklidir. Bu belge ile birlikte kısıtlama olmadan seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kabul edilecek olan aşılar arasında Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Johnson and Johnson, Sinovac ve Sinopharm bulunmaktadır.

Unutmayınız ki; aşı belgeniz İspanyolca, Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinde hazırlanmış olmalıdır ve İspanyolca çevirisi muhakkak sunulmalıdır.

Avusturya

Avusturya’da yürürlüğe giren yeni kurallara göre ülkemizde iki doz Sinovac aşısı yaptıranlar, Avusturya’ya girişte karantinaya girmek zorunda kalmayacaklar.

Avusturya’da kabul edilen aşılar ise şunlardır: Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Johnson and Johnson, Covishield, Sinovac ve Sinopharm.

 

 

 

 

 

Bu yazıyı paylaş