Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Uçuşlarınızda korona virüse karşı alabileceğiniz önlemler

Uçuşlarınızda korona virüse karşı alabileceğiniz önlemler

Uçuşlarınızda korona virüse karşı alabileceğiniz önlemler

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs sürecinde seyahat etmeyi planladığınız zaman alacağınız önlemler büyük önem taşımaktadır.

Özellikle uçak yolculuğu yapacaksanız, havalimanlarında ve uçak içlerindeki kalabalık nedeniyle dikkat etmenizi önerdiğimiz birtakım önlemler var.

Ellerinizi sık sık yıkayın

Ellerinizi olabildiğince sık sabun ve suyla en az 30 saniye boyunca yıkamalısınız. Bu kural uçuş esnasında da geçerlidir. Su ve sabun bulamadığınız durumlarda ise en az yüzde 60 alkol içeren dezenfektan ürünleri yardımıyla ellerinizi temizleyebilirsiniz.

Ellerinizi temizlemeden elinizi ağız, burun ve gözlerle temas ettirmemeye özen gösterin. Ellerinizin temiz olduğundan emin olsanız dahi her ihtimale karşı yüzünüzle temastan kaçınmanızı öneriyoruz.

Özellikle uçak içi insan yoğunluğu sebebiyle dokunduğunuz yerlere dikkat edip el hijyenine büyük önem vermeniz gerekmektedir.

Eğer hapşırma veya öksürme söz konusu ise ağzınızı mendille veya maske ile kapatmaya dikkat edin. Eğer mendiliniz yoksa kolunuzun içiyle ağzınızı kapatabilirsiniz.

Dezenfekte etmeyi unutmayın

Uçakta oturduğunuz koltuğu ve servis masanızı dezenfekte etmenizi öneriyoruz. Bunu belirli aralıklarla tekrarlayabilirsiniz.

Koltuk kolçakları da dahil olmak üzere emniyet kemerinizi, eğlence sistemi ekranı ve ekran kumandasını da dezenfekte etmeyi unutmayın. Uçak personeli bu alanları yolcular için dezenfekte etmiş olsa bile siz sağlığınız için bireysel önlem almayı sürdürün.

Buna ek olarak uçak personeli tarafından size dağıtılan yastık ve battaniyeyi bir süre havalandırmadan kullanmayın. Dilerseniz dezenfektan da sıkabilirsiniz.

Yanınızda dezenfektan mendilleri bulundurmaya dikkat edin. Bunlar size su ve sabun bulamadığınızda yardımcı olacaktır.

Bol su tüketimine dikkat

Uçuş esnasında bol su tüketmeye özen gösterin. Boğazlarınız kuru kalmasın.

Uçak personeli tarafından yemek dağıtılırsa, çiğ ürünleri tüketmekten kaçınmanızı ve pişmiş ürünleri tercih etmenizi öneriyoruz.

Doktorunuza danışın

Doktorunuza danışarak probiyotik ve C vitamini içeren besinler veya takviyeler alabilirsiniz. Bağışıklığınızı güçlü tutmanız pandemi sürecinde çok önemlidir.

Bunlara ek olarak antivirüs pastilleri mevcuttur. Virüslerden korunmak adına bunları da doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

 

Sağlıklı uçuşlar diliyoruz…

Bu yazıyı paylaş