Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Ucuza Seyahat Etmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Ucuza Seyahat Etmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Ucuza Seyahat Etmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

UCUZA SEYAHAT ETMEK İÇİN YAPILMASI GERKENLER NELERDİR?

 

Seyahat etmek son derece maliyetli bir süreç haline gelmiş bulunmakta. Fakat bu durum ucuza seyahat etmenize de engel değildir. Bütçenize uygun olarak seyahat yapabilmeniz mümkün!

 

İşte daha ucuza yurt dışı seyahati yapabilmeniz için birkaç küçük öneri;

 

1)     Seyahat zamanlaması: Seyahat planlamanızı mümkün olduğunca önceden yaparak, uçak biletleri ve konaklamanız için daha uygun fiyatlarda biletler ve konaklama mekanları bulabilirsiniz. Ayrıca, mevsimsel olarak da seyahatlerinizde fiyat farklılıkları ortaya çıkabilmektedir. Örneğin; yaz aylarında çokça tercih edilen turistik lokasyonlarda fiyatlar fazlasıyla yüksek olabilmektedir.

2)     Ulaşım: Seyahat planlarken ulaşım seçenekler arasında seçim yaparken, daha uygun ve ekonomik fiyatlı olan koşulları tercih edebilirsiniz. Örneğin; hava yolu yerine karayolu ya da trenle seyahat etmek bütçenize daha uygun olabilir. Ayrıca, gideceğiniz yerin yerel toplu taşıma seçeneklerini tercih ederseniz bütçenizi bir hayli rahatlatacaktır.

3)     Konaklama: Konaklama seçenekleri arasında hostel, apart daire veya çokça tercih edilen AIRBNB gibi daha uygun fiyatlı alternatifleri de tercih edebilirsiniz. Bunların yanında seyahat edeceğiniz yerdeki otellerin fiyatlarını karşılaştırmak ve farklı otel rezervasyon sitelerinde indirimli fiyatları araştırmak da bilgi sahibi olmanız açısından size fayda sağlayabilir.

4)     Yiyecek ve İçecek: Pahalı, lüks, ün salmış restoranlarda yemek yemek yerine, yerel restoranlardan veya sokak satıcılarından yiyecekler satın almak daha uygun fiyatlı olabilmektedir. Ayrıca, marketlerden aperatif yiyecek ve içecekler satın alarak da bütçenizi korumanız mümkün.

5)     Turistik Yerler: Turistik yerleri ziyaret etmek için önceden araştırmalar yapabilirsiniz. Bu size müze veya turistik yer giriş ücretlerinde indirimler sunabilir ya da ücretsiz giriş fırsatı elde etmenize olanak sağlayabilir.

6)     Yerel Etkinlikler: Seyahat ettiğiniz ülkede gerçekleştirilen yerel festival veya etkinliklere katılırsanız, yerel kültürü keşfetmiş olursunuz. Bunun yanı sıra daha az para harcamış olursunuz.

 

Özetlemek gerekirse, daha ucuza yurt dışı seyahati yapmak için planlamayı önceden yapmanız, ekonomik seçenekleri tercih etmeniz, bütçe dostu alternatifleri araştırmanız ve yerel kültürü keşfetmeniz hem size hem de bütçenize faydalı olacaktır…

Bu yazıyı paylaş