Balkan Travel Logo

Bulgaristan Konsolosluğu Yetkili Acentası

Vize Sihirbazı

Yurt dışına çıkarken dikkat etmeniz gerekenler

Yurt dışına çıkarken dikkat etmeniz gerekenler

Yurt dışına çıkarken dikkat etmeniz gerekenler

Yurt dışına çıkmaya karar verdiyseniz çok güzel bir tecrübe yaşayacağını söyleyebiliriz. Yeni yerler görmek, farklı kültürleri keşfetmek ve farklı ülkelerden insanlar tanımak yepyeni eğlenceli bir maceraya atılmak demektir.

Yurt dışına çıkmadan önce tabii ki bir hazırlık süreci içerisinde olmak durumundasınız.

Hazırlık sürecinin ne gibi detaylar içerdiğini merak ediyorsanız okumaya devam edin…

Valizinizde olması ve olmaması gerekenler

Yurt dışına çıkarken elbette bir valize ihtiyacınız olacaktır. Havalimanında valiz yükü için ekstra ücret ödememek adına yanınıza az eşya almanızı tavsiye ederiz. Havayolu şirketleri her yolcuya bir bagaj hakkı kilosu tanımlar. Bu kilo sınırı aşıldığında ekstra bir ücret ödemeniz gerekir.

Valizler ikiye ayrılmaktadır. El bagajı ve normal bagaj olarak tanımlayabiliriz. El bagajınıza kesinlikle sıvı bir şey, kesici bir alet veya yanıcı bir madde bulunmamalıdır. Eğer kullanmak zorunda olduğunuz sıvı ilaçlarınız var ise seyahatte sorun yaşamamak adına bununla ilgili doktordan bir rapor almanız faydalı olacaktır.

Ne kadar süre önce havaalanında olmalıyım?

Herhangi bir sorun yaşamamak ve acele etmek zorunda kalmamak için uçak kalkış saatinden en az 2 buçuk saat önceden havaalanında olmanızı tavsiye ediyoruz. Geç kalınan durumlarda yaşanılan panik oldukça yorucu ve stresli olacaktır.

Check-in işlemleri

Check-in işlemlerinizi havaalanında veya online olarak internetten gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi internetten yapacaksanız 24 saat önce yapılması gerekir. Havaalanında check-in yapacaksanız bunu bankolar aracılığıyla yapabilirsiniz. Valizinizi de bankoya teslim ettikten sonra biletinizi teslim alıp “gate” adındaki kapılardan geçebilirsiniz. Yalnızca unutmamanız gereken şey bu işlem için bir takım belgelere ihtiyacınız olduğudur.

Hangi evraklara ihtiyacınız olacak?

Yurt dışı seyahatlerinde istenilen belgeler arasında çıkış harcı dekontu bulunmaktadır. Bu çıkış harç bedeli 15 TL olmaktadır. Harç bedeline ek olarak pasaportunuz ve vize istenilen bir ülkeye gidiyorsanız vizeniz de gerekli evraklar arasında yer almaktadır.

Seyahat ettiğiniz yere vardığınızda orada bulunan memur sizden uçak biletlerinizi ve konaklama rezervasyonlarınızı talep edebilir.

Kapıdan geçiş işlemi

Kapıdan geçerken ilk önce pasaport kontrolünüz yapılacaktır. Bu adımda Türk vatandaşları için ayrı, yabancı uyruklu vatandaşlar için ayrı bankolar mevcuttur. Check-in işlemlerinizi başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra bineceğiniz uçağa hangi kapıdan (gate) girmeniz gerektiği biletinizde yazacaktır.

Uçak kalkmadan 45 dakika önce yolcu alımı başlar ve uçağın kalkmasına 20 dakika kala yolcu alımı sona erer. Uçağa biniş zamanını kaçırmamak adına bu bilgileri aklınızda tutmanızı öneriyoruz.

Son adım: Valiz alımı

Seyahat edeceğiniz ülkeye vardığınızda kapıdan çıkarken pasaport memuru size biletleriniz, rezervasyonlarınız veya seyahat amacınız hakkında sorular sorabilir. Bu konuda endişelenmenize gerek yoktur. Önemli olan yalnızca dürüst ve tatmin edici cevaplar vermenizdir çünkü pasaport memurunun herhangi bir sorunda sizi ülkeye almamak gibi bir hakkı bulunmaktadır.

Bu kontrolü atlattıktan sonra valiz alma bölümünden valizinizi teslim alıp havalimanından çıkış yapabilirsiniz.

Yurt dışına çıkarken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili sorularınız var ise Balkan Travel deneyimli kadromuz sizlere yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyar. Bize ulaşın.

İyi uçuşlar…

 

 

 

 

Bu yazıyı paylaş